Relatietherapie

Niemand heeft meer impact op je dan degene met wie je jouw huis en (gezins-) leven deelt. Intimiteit, vertrouwen en veiligheid zijn daarbij voorwaarden om jezelf en je relatie te ontplooien. Hoewel naar buiten toe misschien lijkt of bij jullie alles op rolletjes loopt, kan je ondertussen het gevoel hebben dat je de ander mist. Het lukt je niet om bepaalde dingen samen op te lossen of om elkaar nabij te zijn. Dit zorgt voor leegte of spanningen in je relatie. In relatietherapie zie je de moeite samen onder ogen, maak je opnieuw verbinding, en zoek je naar een nieuwe balans in jullie relatie.

 

Waarbij kan relatietherapie jullie helpen?

  • Als dezelfde situaties steeds tot conflict en wederzijds onbegrip leiden.
  • Als je relatie een sleur is geworden en je op zoek wilt naar verdieping.
  • Als je samen overeenstemming wilt bereiken over de opvoeding van je kinderen.
  • Als een ingrijpende gebeurtenis jullie uit elkaar heeft gedreven.
  • Als het verschil tussen jullie persoonlijkheden te groot lijkt om te overbruggen.
  • Als je meer emotionele verbinding en veiligheid in je relatie wilt ontwikkelen.
  • Als je partner een ziekte of psychische moeite heeft, waardoor het nodig is om tot een nieuwe balans in jullie leven te komen.

 

Hoe werkt relatietherapie?
Tijdens het intakegesprek bespreken we meteen waar jullie tegenaan lopen. Vervolgens verhelderen we het communicatiepatroon tussen jullie, waardoor conflict of onbegrip ontstaat. We kijken naar de pijnpunten die daarin werkzaam zijn. Daarbij onderzoeken we welke wederzijdse behoeften in jullie relatie spelen, en hoe jullie daarin met jezelf en de ander omgaan. Jullie leren om daarover op een nieuwe manier verbinding te maken. Soms zijn er specifieke impactvolle gebeurtenissen die om aandacht vragen, en die eerst uitgezocht moeten worden om elkaar te vinden. Van daaruit gaan jullie op zoek naar een nieuwe balans om samen verder te gaan.

 

Wat kan er gebeuren?
Vaak ontstaat er een nieuw niveau van wederzijds begrip en verdiept de relatie zich, omdat je ontdekt hoe je op een andere manier tegemoet kunt komen aan elkaars behoeften. Soms blijken specifieke levensomstandigheden zoveel impact te hebben, dat je er vooral samen mee leert leven. Het kan ook gebeuren dat er al zoveel gepasseerd is in jullie relatie, dat je besluit om uit elkaar te gaan. Relatietherapie helpt dan om samen met de veranderende situatie om te gaan.

 

 

Werkwijze TarievenPrivacy & Klachten

Systeembord met houten poppen

'Stap voor stap heeft Leontine mij door pittige processen geholpen. Dit doet ze heel deskundig, weloverwogen en met heel veel geduld en inlevingsvermogen.'

 

Willeke